CASTING ESSAY-FILM TROPICAL BUNGALOW

Casting by Sien Josephine zoekt acteurs voor de experimentele essay-film TROPICAL BUNGALOW, een productie van Polar Bear, geschreven en geregisseerd door Roland Gunst.

Tropical Bungalow is een experimentele essay-film over de koloniale ervaring van een Vlaamse vrouw enerzijds en een Congolese man anderzijds. De film wil hiermee beantwoorden aan de nood naar een meerstemmige reconstructie van het Belgisch koloniaal verleden, en dit vanuit perspectieven die nog te vaak ontbreken in de Westerse geschiedkundige vertelling.

We zoeken acteurs voor volgende rollen:
  • EVA: een Vlaamse vrouw, die haar weg en rol probeert te vinden in de kolonie, ondanks dat de plannen die ze had allemaal zijn afgeketst en haar opgelegde rol haar tegen staat.
    • Speelleeftijd: 25 à 30 jaar.
  • FABRICE: een Congolese man die de situatie van zijn volk bevraagt en onderzoekt. Hij uit zijn bevindingen echter nauwelijks omdat hij bang is voor de mogelijke repercussie van de kolonisator.
    • Speelleeftijd: 28 à 35 jaar.

Praktische details:
  • Draaiperiode: (late) voorjaar 2021, onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
  • Casting: op afspraak in de loop van de maand juli 2020.

Hoe stel je je kandidaat? Vul onderstaand formulier in en voeg een korte introductievideo toe waarin je jezelf kort voorstelt (wie ben je, acteerervaring, en andere relevante informatie). Indien je over een acteer-cv beschikt, gelieve deze ook toe te voegen.

Deadline inschrijving: 30 juni 2020.
Deze pagina is gemaakt door Sien Josephine